01/05 Dag 2, London

Vanochtend vroeg wakker en dus vroeg op weg. Het eerst deel van de route hobbelde flink op en neer waardoor ik maar weinig tempo maakte. Het tweede deel van de route voerde veelal over smalle onverharde paadjes langs het riviertje de Lee. De paadjes zijn erg leuk om overheen te fietsen, maar met alle kuilen in de weg en alle zondaagse recreanten met wie ik de paadjes moest delen schoot het allemaal niet heel erg op. Is dat erg? Nee, eigenlijk helemaal 🙂

Het weer en de landschappen bleven vandaag onafgebroken schitterend. Vanaf heden ben ik het levende bewijs dat je wel degelijk een kleurtje op kunt doen in Engeland! Het hoogtepunt van vandaag was natuurlijk London. Hoewel.. Eigenlijk was het best wel een anticlimax. Al sinds ik in 2011 met mijn afstudeerstudio op studiereis was in London wilde ik er eens fietsen. Destijds heb ik geprobeerd om mijn studiegenoten geprobeerd te enthousiasmeren voor een tripje op de Barclays fietsen, maar omwille van allerlei praktische bezwaren is het er toen niet van gekomen.

Nu, bijna 5 jaar later, kan ik fietsen in London van mijn bucket-list afvinken. Het stelde eigenlijk niet zo veel voor. Dus sja… That’s That… Misschien toch mijn grenzen verder verleggen? Fietsen in Mumbai bijvoorbeeld?

De teller staat na twee dagen op zo’n 278km. Met zo’n 123km was vandaag geen bijzonder lange trip, maar het was vermoeiend zat. Morgen nog 1 relatief vlakke trip, maar wel de langst geplande van de trip. Na morgen zijn de afstanden korter maar neemt het hoogteverloop fors toe…. Ben erg benieuwd hoe dat gaat bevallen!

Weer mooi weer en schitterende vergezichten.


Door typisch Engelse dorpjes met vakwerkhuizen.


En door typische Engelse parken waar je heerlijk in het zonnetje kunt lunchen.

Over onwaarschijnlijke weggetjes langs een stil kanaal.


Met her en der bijzondere overstortvoorzieningen.


Met midden in publieke parken graftombes en zerken.


En toen stonden we ineens op de Tower Bridge van de ietwat vreemde skyline van London te genieten!

Tsja en London, met al zijn bijna clichematige highlights.

Gelukkig was ik hier al een paar keer geweest.

Dus onderweg naar mijn Hostel heb ik het rondje toch maar gewoon nog eens gemaakt!


Elly was thuis, de vlag wapperde.


En wat me gister niet gelukt is, is vandaag wel gelukt: real pubfood!!!

0 comments on “01/05 Dag 2, London

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s