My Trips

Rides in Taiwan 2020

2020: the year of the Corona pandemic. Half the world is in lockdown and while writing this, 1.85 million people have died of CoViD’19 globally. While the pandemic unfolded at the beginning of the year, and while everybody else scrambled to get back home, my employer asked me whether I was willing to take a…

Ride from Auckland to Queenstown 2020

The nice thing about doing project related work, is that projects start, and that they end. The period in between two projects appears to be a great time for me to take a bit of a longer holiday and go out exploring with my bike. This year my project ended at the end of January,…

Ride from Cairo to Cape Town, Tour d’Afrique 2019

Welcome to this introduction of my blog, about me (and some other crazy people that I have not yet met) attempting to cycle the Tour d’Afrique 2019, starting on January 17th in Cairo – Egypt – and ending on May 12th in Cape Town – South Africa. I have not been into long-distance cycling for…

Rides in Vietnam 2018

It has been a while since I made a nice long trip with my bicycle. I did a four day trip through the Ardennes during the ascention day weekend back in May and I planned to make a trip around Iceland during the 2017 summer. However due to 2017 being a busy running year for…

Ride from home to Santiago de Compostela 2016

Mijn fietsreis naar Rome vorig jaar is ontzettend goed bevallen! Het was de eerste keer dat ik zo lang onderweg ben geweest en de combinatie tussen het sportief bezig zijn, het zien van al dat moois en het ontmoeten van nieuwe mensen werkt toch enigszins verslavend. Na terugkomst uit Italie begon het dan ook snel…

Ride to Land’s End 2016

Toen ik 5 dagen nadat mijn 4e verstandskies was getrokken heerlijk in mijn bed lag te trippen op de tramadol om de pijn van de blootliggende zenuw in mijn mond enigszins te matigen, besloot ik voor mezelf dat ik toch best wel behoefte had aan wat echte tijd voor mezelf. Het is dit jaar lang…

Ride from home to Rome 2015

Met dit blog zal ik vrienden, familie en eventuele andere geïnteresseerden op de hoogte houden van mijn vorderingen tijdens mijn fietstocht van Den Haag naar Rome, en natuurlijk ook over de voorbereidingen daarvan. Dit blog lijkt me leuke manier om verslag te leggen van mijn ervaringen tijdens de tocht en het lijkt me leuk om…

Ride around the Zuiderzee 2015

Ter voorbereiding op mijn fietsreis naar Rome reed ik tijdens het hemelvaartsweekend in drie dagen tijd een rondje om de voormalige Zuiderzee. Een totaal afstand van 432 kilometer. Alle gewenste aanpassingen aan mijn fiets waren gemaakt en mijn uitrusting was redelijk compleet, dus dit weekend was mijn test weekend. Ik heb het rondje met volle…

Ride from home to Paris 2014

Hier begon het allemaal mee… In de zomer van 2014 verzocht mijn baas aan mij en mijn collega’s om gedurende de zomervakantie minimaal twee weken vakantie op te nemen. Dat was op zich geen enkel probleem, zij het niet dat ik net een lange verbouwing van mijn 130 jaar oude bouwvallige huis achter de rug…