29/03 Voorbereiding 4: DH-Zeist

Vandaag heb ik regentraining gehad. Niet helemaal intentioneel, maar waarschijnlijk kan het ook geen kwaad om zo nu en dan even goed nat te regen. Dat spoelt in ieder geval alle romantiek van het fietsen een beetje weg en zet een mens met beide benen weer op de grond…

De route die ik voor vandaag gepland had liep via kasteel ter Haar, Utrecht, Zeist, Maarn en Doorn naar Venendaal. Een afstand van zo’n 120 kilometer. Tot aan kasteel ter Haar heb ik een goed trip gehad, zeg maar de eerste 60km. Ik wilde graag het kasteel zien omdat ik er vorig jaar tijdens een trip naar Utrecht vlak langs ben gereden en het geheel totaal gemist heb doordat ik zowel met de fietsknooppunten als het fietsen zelf helemaal klaar was. Die bewuste trip naar Utrecht was één van mijn eerste langeafstandstochten (ik denk dat het toen zo’n 85km was) en het was die dag 30+ graden. In de buurt van het kasteel was ik door mijn watervoorraad heen en mijn bovenlichaam wilde niet meer op de fiets zitten ivm het stuur wat veel te laag stond. Het leuke was nu dat ik zonder problemen het kasteel heb weten te bereiken en redelijk comfortabel dezelfde afstand er nog een keer achteraan heb gefietst.


De te rijden route had ik gepland met een navigatie apje op de telefoon. Aangezien ik nu eindelijk alle elektronica werkende heb om de telefoon aan de fiets op te kunnen laden, wilde ik dat wel eens proberen. Met de telefoon in de waterdichte kaartenmap van ortlieb ging dat allemaal prima! Helaas begon het bij het kasteel te regenen en door de nattigheid op de kaartmap werkte de aanraakfunctie van de telefoon niet zo lekker meer. Tussen het Kasteel en Utrecht nog wat aangeklooid maar in Utrecht uiteindelijk maar besloten dat ik dan maar gewoon de bewegwijzering van de anwb zou gaan volgen.

Vanuit Utrecht ben ik nog doorgefietst naar Zeist en heb daar een kijkje genomen bij Slot Zeist, een weinig interessant landhuis wat voornamelijk imposant wordt gemaakt door de belendende broeder- en zusterhuizen aan weerszijden van het slot. Vanuit Zeist ben ik de bossen ingedoken met de intentie de geplande route te voltooien. De steeds hardere regen zorgde er echter voor dat de veelal onverharde bospaatjes in grote modderpoelen veranderde, dus eenmaal bij de piramide 
van Austerlitz aangekomen (ik heb geen pyramide kunnen 
ontdekken maar ik was inmiddels dan ook zo nat en vies dat ik ook niet echt verder heb gekeken dan mijn neus lang is) heb ik besloten om terug naar Zeist te fietsen en daar de trein terug naar huis te nemen. Zeist stond aangegeven 5km verder op te liggen, maar Station Driebergen/Zeist ligt redelijk buiten Zeist dus uiteindelijk werden het er 12. Ik had eigenlijk net zo goed naar Amersfoort door kunnen fietsen.


Uiteindelijk de trip afgesloten met 110km op de teller. Niet helemaal vergelijkbaar met de afgelopen twee tochten want vandaag had ik een flinke wind in de rug. Daarentegen wel heel vies en nat geworden, durfde bijna de trein niet in te stappen…

Ik hoop dat het o zo door mij gewenste doch uitblijvende mooie weer ruimschoots gecompenseerd gaat worden in de periode tussen14 mei en 14 juni…

De teller van de voorbereiding staat inmiddels op 350km, met nog 6,5 weken te gaan!

0 comments on “29/03 Voorbereiding 4: DH-Zeist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s