25/06 dag 01 Vlissingen


De afgelopen anderhalve week heb ik nog veel dingen moeten regelen om vandaag te kunnen vertrekken. Smurf is helemaal opgetuigd met voordrager, ligstuurtje, een nieuw stevig achterwiel, een nieuwe garmin en een b&m e-werk om de garmin op te kunnen laden. Ook heb ik nog een bezoekje gebracht aan de sportarts om te kijken hij nog iets kon doen aan de geïrriteerde pees in mijn rechter pols (vandaar ook dat ligstuurtje). 

De dr zag geen probleem in de fietstocht en heeft voor de zekerheid een ontstekingsremmend pilletje voorgeschreven. Nog veel leuker was dat ik op één of andere supersonische weegschaal mocht die mijn complete lichaamssamenstelling doorgemeten heeft. Daaruit bleek zeer grafisch dat ik supergezond ben (metabolische leeftijd van 20) en daar was ik erg gelukkig mee 🙂

Na afgelopen week de laatste spulletjes te hebben ingekocht, de tassen te hebben ingepakt, voor 5 weken kattenvoer en kattengrind te hebben gehaald, de zaken op het werkt te hebben afgerond en gister nog een wijntje of wat te hebben gedronken met mijn collega’s, was vanochtend dan daadwerkelijk het moment van vertrek! 

De eerste kilometers naar Hoek van Holland ging voortvarend, maar door behulpzaam te zijn naar een enigszins verdwaalde dame miste ik precies mijn fast ferry naar de Maasvlakte. Dat bood wel gelegenheid om even proviand in te slaan bij de supermarkt, maar met zo’n uur wachttijd raakt de snelheid er wel uit. De boottocht naar de Maasvlakte is gelukkig wel een leuke, langs enorme containerschepen en natuurlijk het vaste groepje zeehonden die heerlijk fatsig liggen te zijn op een verlaten eilandje.

Vanaf de Maasvlakte ben ik langs de Zeeuwse kust door de duinen en over de deltawerken naar Vlissingen gefietst, vanaf waar ik morgen de veerboot naar Breskens zal nemen. De dag begon grauw en grijs, maar aan het begin van de middag brak de lucht open en kon ik de zonnebrand uit één van mijn tassen opvissen. Toen ik heerlijk in het zonnetje maar wel met tegenwind over de Oosterscheldekering ploeterde kwam echter het besef dat ik mijn paspoort niet meegenomen heb. Dat is niet alleen vervelend voor de terugvlucht, maar mogelijk ook bij het regelen van mijn slaapplekjes.

In plaats van een camping te zoeken en mijn tent op te zetten zit ik nu dus met Smurf in de trein terug naar Den Haag om mijn paspoort op te halen. Bijkomend voordeel is dat ik dan ook de vaatwasser met vuile vaat nog even aan kan zetten zodat mijn vastwasser geen evolutionaire proeftuin wordt. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel.

Morgenochtend vroeg pak in de trein terug naar Vlissingen.
Alles bij elkaar heb ik dan geen meter gesmokkeld, enkel de NS gesponsord. Stom stom stom! Eigen schuld dikke bult! 

Vandaag 125km gefietst, en dat is ook gelijk de totaalstand. Tot morgen!

Mooi van lelijkheid

En temidden van die grauwe bende fatsige zeehondjes. Ik ambieer ook een zeehondenbestaan…

Koetjes op de dijk.

De zee! Met blauwe stukjes lucht.


Op de Brouwersdam waren ze ook aan de fiets… Ze waren wel een stuk sneller dan ik.

Paardjes!

De duinen in Zeeland zijn schiterend.

Het stadhuis van Middelburg.

Let op de steeds blauwer wordende lucht 🙂

Smurf in de trein 😦

0 comments on “25/06 dag 01 Vlissingen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s