23/05 Voorbereiding 10: Ns-DH

Vandaag via Amersfoort, Utrecht, Woerden, Bodegraven en Zoetermeer de fiets teruggefietst van Nunspeet naar Den Haag. Een tocht van 148 kilometer. Het afleggen van dergelijke afstanden lijkt steeds gemakkelijker te gaan, hoewel het vanochtend windstil was en ik in de middag de wind in de rug had. In de ochtend wel veel regen gehad en daarbij twee waardevolle regenjas lessen geleerd:


1: een regenjas aantrekken is slim, maar daarna wel de fietstas weer dichtdoen. Wanneer je ortlieb tassen open laat staan zijn ze niet waterproof mee.

2: als het stopt met regenen ook de regenjas weer uitdoen want anders wordt je alsnog nat. Het zweet druppelde op een gegeven moment gewoon uit de mouwen.

Verder niet veel interessants gezien. Aan het begin van de tocht lekker in de bossen gefietst en nog even een flinke hobbel gepakt bij Amersfoort. Vraag me wel af of al dat gefiets van de afgelopen heeft bijgedragen aan het straks heuvelopwaarts fietsen? Vond het hobbeltje bij Amersfoort best pittig.

Dit was overigens de laatste trainingstocht. Heb in totaal ter voorbereiding zo’n 1400km gefietst. De fiets gaat komende week nog voor en beurd naar de rijwielhersteller (hij vindt het niet leuk als ik hem fietsenmaker noem) zodat ik op weg naar Rome hopelijk kan beschikken over al mijn versnellingen! Verder de afgelopen 1400km geen problemen gehad met het groene monster!

Nog anderhalve week!!!

0 comments on “23/05 Voorbereiding 10: Ns-DH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s