22/03 Voorbereiding 3: DH-Breda

Afgelopen zaterdag heb ik een heerlijk rustig dagje gehad met als doel er op zondag weer op uit te kunnen trekken. Zaterdag ochtend heb ik nieuwe trappers gehaald en gemonteerd en een koplamp voor de naafdynamo gekocht om vast te kunnen stellen of inderdaad de bedrading van de reecharge powerpack niet lekker werkte of dat de nieuwe naafdynamo zelf het af liet weten. Gelukkig bleek het inderdaad de bedrading te zijn van de powerpack en lichtte de koplamp direct op bij het ronddraaien van het wiel! Met de nieuwe trappers was de irritante tik uit mijn rechterpedaal ook direct kwijt. 

Op zondag een nieuwe trip gemaakt met de fiets waarbij ik de prinsenroute (lf 11) heb gevolgd tussen Den Haag en Breda. Eerlijk gezegd blijft het me een beetje een raadsel waarom het heel glorieus de prinsenroute heet, want vanaf Den Haag Centraal Station buigt de route direct af richting Rijswijk zonder ook maar enige Haagse bezienswaardigheid aan te doen (Binnenhof? Huis ten Bosch? Paleis Noordeinde?) en ook in Delft, Rotterdam, Dordrecht en Breda leek dit nauwelijks het geval. Wel een leuke bezienswaardigheid is het oerhollandse Kinderdijk! Ben ik daar tenminste ook eens geweest! Best indrukwekkend al die molens… En al 275 jaar oud! Maakt mijn huis met 135 jaar een jonkie. Wel jammer dat het pondje over de Lek nog niet voer zo vroeg op zondagochtend, wat nog een flink eind omfietsen betekende…

Wat ik erg jammer vond was dat het wederom koud en winderig was, terwijl er vanaf een uur of elf zon beloofd was. Na 130km gefietst te hebben met windkracht 5 vanuit het oosten (dus 40% van de tijd vol tegen, 55% van de tijd dwars op de rijrichting en 5% van de tijd in de rug) was ik nabij Breda redelijk uitgefietst en heb ik mezelf serieus afgevraagd of het gevoel ooit terug zou keren in mijn tenen. Gelukkig begon een half uur voor aankomst (zo rond 1430) dan toch het zonnetje te schijnen. 30 minuten voorjaarszon die niemand me meer afpikt! En in de trein terug naar Den Haag zat ik gelukkig ook in de zon zodat ik weer enigszins op kon warmen.

Verder wederom geen problemen gehad met de fiets. Alle nieuwe onderdelen lijken zich goed te houden en de fiets spint als een kitten. Enkel de voorderailleur verdient nog wat afstelling voordat ik bergen ga bedwingen, want ik kan wederom het laagste verzet niet bereiken. Gelukkig nog tijd genoeg! Het aftellen is nu overigens wel echt begonnen; Nog 6 weken en dan is het zover (mits de engineering van SPO tijdig afgerond wordt)!!!0 comments on “22/03 Voorbereiding 3: DH-Breda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s