21/07 dag 27 Leon

Vandaag stond voor mij in het teken van het op krachten komen voor het laatste “stukje”. De laatste ca 350km tot aan Santiago. 

Het fietsen ging gister eigenlijk niet zo lekker en dat terwijl het landschap vrijwel vlak was, de temperatuur niet overdreven hoog was en er enkel een licht briesje stond. Eigenlijk perfecte fietsomstandigheden, maar toen ik gistermiddag van de fiets afstapte voelde ik me behoorlijk futloos en daarmee lamlendig, tot aan lichtjes in mijn hoofd aan toe. Eén en ander wijt ik vooral aan een wat magere maaltijd de avond ervoor, dus ik heb vanochtend koers gezet naar het centrum van Leon met het voornemen het er eens flink van de nemen en me vooral niet te druk te maken en te ontspannen 🙂

De dag begon met twee puddingbroodjes en twee koppen thee op het plein voor de kathedraal. Daarna ben ik wat rond gaan slenteren en dingen gaan bekijken, om me vervolgens te storten op een lunch bestaande uit gebakken eieren, gegrilde paprika, gebakken aardappels en chorizo, gecombineerd met twee ijsthee. Daarna heerlijk uitgebuikt in het park en daarna op zoek gegaan naar ijs. Daarna nog wat rondgekeken en nu ben ik in afwachting van de Spaanse etenstijd (hoe dan ook na 2000) waar mijn buik inmiddels best alweer aan toe is!

Na in 4 weken tijd zo’n kleine 2700km te hebben afgelegd is het ook niet zo gek dat het lichaam behoefte heeft aan extra voedingsstoffen. Op een gemiddelde fietsdag van ca 100km verbrand ik zo’n kleine 3000 extra kcal bovenop de ca 1700 kcal die je alleen al verbrand in rust (met niets doen dus). Om op gewicht te blijven zou je dan dus een kleine 5000kcal naar binnen moeten werken op een dag. Dat staat gelijk aan zo’n 6 dubbele whoppers, of zo’n 10 big mac’s

Wanneer ik mezelf zou beperken tot de standaar calorie-inname van zo’n 2000kcal per dag, dan zou ik in de afgelopen 4 weken een kleine 12kg aan gewicht verloren zijn (ervan uitgaande dat er 7200kcal benodigd zijn voor 1 kg gewichtsverlies)!!!! Gelukkig hebben ze langs de hele route a chocoprins koeken, appelsientje en fijne restaurantjes, dus het is vooral hopen geblazen dat er aan het eind van de vakantke geen gewicht bij gekomen is 😉

Anywayz… Ik denk dat ik vandaag aardig mijn best heb gedaan om even bij te tanken en nieuwe energie in te slaan. Hopelijk maakt me dat in staat om het laatste stukje van de trip in drie dagen af te leggen, zodat ik de 24e aankom in Santiago, op tijd voor het Fiesta van de Apostel Santiago op 25 juli!!!! Een uitdaging wordt dat wel, want er moet best wel weer aardig wat geklommen worden en bij benen zoals gister wordt dat problematisch. We zullen zien!

Vandaag begonnen met de Kathedraal. Aanzienlijk minder fraai dan die van Burgos…

Langs de indrukwekkende oude stadsmuur die goed inzichtelijk maakt hoe klein deze stadjes vroeger eigenlijk waren.

Naar de  San Isidoro

Met grafkapel van de vroegere koningen van Leon en omstreken. Heel mythisch het Pantheon der Koningen genoemd.


En een bibliotheek met 1000 jaar oude boeken!

Door naar de San Marco

Met prachtig voormalig klooster, nu chique hotel.

Nog even langs de lokale rivier.

Langs Gaudi, hoewel niet zijn meest spraakmakende werk.

Nog even slenteren door de winkelstraat.

Eten op het Plaza Mayor.

En toen vanaf de camping nog even genieten van de zonsondergang…

0 comments on “21/07 dag 27 Leon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s