Uncategorized

17/07 dag 23 Burgos

Vandaag een heerlijke lome “niets moet, alles mag” dag. Tot een uur of 1000 lekker in mijn open tent liggen sluimeren. Toen toch maar opgestaan en naar het centrum gefietst voor thee met croissants op een terrasje aan de boulevard langs het riviertje dat hier stroomt. Rond een uur of 1200 ben ik toch maar weer in beweging gekomen om bij het Oficina de Turismo een stempel voor mijn credencial en een kaartje van de stad te scoren.

Met de kaart in de hand heb ik koers gezet naar het kasteel bovenop een heuvel aan de rand van de stad, waar ik een rondje gelopen heb en toen toch al weer snel eindigde in het gras in de schaduw van één van de hoge kasteelmuren, om lekker nog even tot een uur of 1600 door te slapen. Bij het wakker worden was ik toch wel wat dorstig en dus heb ik me van het gras naar het terras verplaatst voor een ijsthee, wat hete thee uit een daadwerkelijk theepot geserveerd met een glas met ijsblokjes werd… Serieus… Energie voor een discussie met bediening die geen Engels spreekt was er niet, dus ik nam genoegen met thee met ijsblokjes, wat overigens ook prima dorstlessend is.

Na een uurtje toch maar weer in de hitte afgedaald naar de stad, waar ik nog even door de kathedraal heb rondgedwaald (prachtig) om vervolgens toch maar weer een terrasje op te zoeken (hopelijk nu wel met ijsthee). En daar zit ik nu, onder het genot van het sfeervolle gepingel van een of andere straatmuzikant.

Burgos is een fijne stad. Mooi groen, niet heel erg toeristisch en dus ook niet zo druk, mooie dingen en een leuk speels hoogteverloop. Bovenal is zo’n “niets moet alles mag” dag van tijd tot tijd best wel fijn. Ook fijn is dat ik de komende twee weken nog een paar van dit soort dagen te verspillen heb 🙂

Vandaag langs de rivier…

door de poort…

over de trap langs de muur…

naar het oude kasteel bovenop de heuvel…

voor een prachtig uitzicht over de stad Burgos.

Terug naar benenden, naar het Plaza Mayor.

Door naar de Kathedraal.

Erg mooi…

Das nog eens binnenkomen…

Zo kun je ook naar de Sterren kijken…

En dit is nou de man om wie het allemaal te doen is. Santiago, ook wel bekend als Johnnie Walker of op zijn Haags, Jan Wandelaar

0 comments on “17/07 dag 23 Burgos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: