Uncategorized

16/07 dag 22 Burgos

Het fietsen in Spanje valt me alles mee! In het boekje van Sweerman staan hoogteprofielen waar ik tijdens de voorbereiding toch enigszins benauwd van werd door de hoge pieken en diepe dalen, maar in realiteit blijkt het allemaal heel goed fietsbaar… Resultaat van die enge hoogteprofielen en van het beperkt aantal campings hier in de omgeving, is dat ik erg terughoudend ben geweest met de geplande afstanden hier in Spanje.

Zo hoefde ik vandaag eigenlijk maar zo’n 70km te fietsen, van Logrono naar Santo Domingo. Ik ben vanochtend dus laat opgestaan en onderweg gegaan, maar om 1300 was ik toch al op de geplande plaats van bestemming. Nu was Santo Domingo best een leuk plaatsje, maar ik had nog niet het gevoel al uitgefietst te zijn voor vandaag, dus besloot ik nog zo’n 30km door te fietsen naar Belorado om te zien of ik dan bij gebrek aan een camping daar een plaatsje in een Albergo zou kunnen regelen.

Toen ik om 1530 aankwam in Belorado voelde ik mezelf echter nog steeds niet uitgefietst voor vandaag. Bovendien was er niet echt veel te beleven in Belorado en dus ontstond het idee om dan maar in één keer door te fietsen naar Burgos, zo’n 60km verderop. Die 60km leek me echter wel een beetje veel van het goed en dus heb ik een stukje afgesneden zodat het nog maar 45km zou zijn.

Eenmaal aangekomen in Burgos voelde ik me wél best wel uitgefietst voor vandaag… 145km en zo’n 1750 hoogtemeters bij 35 graden is best wel veel 🙂 Keerzijde is dat ik nu twee hele dagen voor op schema lig! Bovendien ga ik de komende twee dagen niet op de fiets, maar heb ik één rustdag dag om Burgos te bekijken en aan de rivier te luieren, en ik heb één rustdag om een treintripje naar Bilbao maken. Wat ik met mijn twee gewonnen rest-dagen ga doen moet ik nog maar even bedenken..

2440km op de teller en nog zo’n 570 te gaan tot Santiago! Dat lijkt net geen mooie ronde 3000km te gaan worden…

De Camino

Met langs de Camino kerken met twee torens (Logrono)

Kerken met maar één toren (Santo Domingo)

En kerken zonder echte toren.

Verder heel veel graan…

Met soms een dorpje…

En af en toe een rots. Zoals deze rode

Of deze grijze

Deze is verstopt onder gras

En Deze zijn gewoon ver weg.

Maar behalve graan is er ook wel eens water (verboden te zwemmen 🙈)

En er waren vandaag langs de weg ook bomen en windmolens!
Zo gevarieerd is de camino dus!

0 comments on “16/07 dag 22 Burgos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: