Uncategorized

02/07 dag 08 Orleans

Gisteravond was een latertje, want in de zomermaanden wordt als het eenmaal donker is de kathedraal middels een lichtshow aangelicht. Gisteravond begon dat om 2230, maar het was zeer het wachten waard! Met bewegende beelden wordt geleidelijk de facade ingekleurd met licht. Omdat werd begonnen met de contouren van de gevel en gotische ornamenten, werden de details van de architectuur op een heel speelse wijze zichtbaar gemaakt. Het was iets wat je waarschijnlijk gezien moet hebben om het te kunnen ervaren, maar ik was onder de indruk van de techniek en het resultaat. Erg mooi en erg knap!

Gister laat gaan slapen en dus vandaag verhoudingsgewijs ook laat op.

Gelukkig was dat geen probleem, want ik had vandaag maar een korte afstand van zo’n 85km af te leggen. De omgeving waar ik doorheen ben gefietst was weinig enerverend, met voornamelijk koren en/of graanvelden, af en toe afgewisseld met jonge mais plantjes. Gelukkig was ik er snel doorheen, want met een zuid-oostelijke koers had ik vandaag de wind veelal in de rug.

Eenmaal aangekomen bij de beoogde camping bleek die helaas niet meer te bestaan, dus jammer genoeg kwam er nog 10km bovenop de geplande 85km. En daarna nog zo’n 8 om in het centrum van de stad te komen. En straks nog zo’n 8 om weer terug op de camping te komen. Zo werd een eenvoudige 85km toch nog een 100+ dag en ga ik vandaag uitkomen op een totaal van zo’n 930km. Gelukkig heb ik vandaag in de middag vooral een beetje door de stad heen geslenterd en natuurlijk weer een heerlijk grasmomentje gehad.

Morgen zou ik volgens de oorspronkelijke planning in één keer koers zetten richting Tours, á 140km. De dag erna zou ik dan een rustdag houden in Tours. Gezien de toch wel flinke wind denk ik dat ik daar vanaf zie en dat ik er twee korte etappes met vrije middagen van maak…

De verlichtte kathedraal. Knap staaltje kunst. Erg mooi!

En vandaag na een paar uurtjes door de korenvelden gezoefd te hebben: Orleans.

Aan de Loire.

Met wederom een Gotische Kathedraal.

En stempel nummer 4!

Orleans heeft een fijn centrum.

Met mooie pleinen…

Mooie oude gebouwen…

Intieme parkjes…

En moderne plekjes.

De kathedraal torent wel overal boven uit.

En geen auto’s maar een tram! Met zonder bovenleiding!!!!!!! Das toch de investering waard zou je zeggen…


0 comments on “02/07 dag 08 Orleans

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: