Uncategorized

26/06 dag 02 Gent

Een nieuwe dag met nieuwe kansen! Gisteravond bij thuiskomst direct mijn paspoort in mijn tas gestopt en vanochtend met de eerste trein weer terug naar Vlissingen. Om 930 kwam ik daar aan en om 1000 had ik de ferry over de Westerschelde.

De verder zuidelijker ik gedurende de ochtend kwam, de donkerder de luchten werden. Thuis bij vertrek scheen de zon, maar de lucht boven Zeeuws Vlaanderen das donker donker donker grijs gekleurd. Het is erg mooi om in de verte zo’n bui leeg te zien lopen, maar om er zelf middenin terecht te komen is toch minder leuk.

Gelukkig viel het al met al best mee met de regen. Ik heb twee fikse korte buien gehad, waarbij ik bij de eerst goed nat werd en bij de tweede net in Sluis was beland waar ik fijn even onder de luifel van een winkel kon schuilen.

Ik vond Sluis niet zo spannend. Het is een mooie vesting, maar daarbinnen stikte het van het auto verkeer. Het zou zo’n dorp volgens mij veel goed doen als auto’s gewoon geweerd zouden worden. Vanuit Sluis ben ik vervolgens verder naar het zuiden gefietst en heb ik onopgemerkt de grens met België gepasseerd, want ineens waren de plaatsnaam borden geel ipv het vertrouwde blauw. Even voorbij de grens kwam ik terecht in het vestingstadje Damme wat er met zijn 7 bastions en soldatenwoninkjes lieflijk bij ligt. In tegenstelling tot sluis nu wel puur genieten!

Hoogtepunten van vandaag waren de steden Brugge en Gent, waarbij Brugge het net aan wint van Gent. Beide steden hebben mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. Brugge is een heus openluchtmuseum en de bouwwerken en de stedelijke opzet uit de 17e eeuw is bijzonder goed bewaard gebleven. Gent is iets meer onderhavig geweest aan modernisering, maar heeft wel een aantal schitterende pareltjes. Voor ieder zeer de moeite waard om deze twee steden te gaan bezoeken.

Ik heb de dag afgesloten met echte authentiek Gents Waterzooi. Nu zit ik nog even op een terrasje te genieten van de zenuwachtige Belgen want de rode duivels spelen vanavond voor het EK.

Vandaag 110km gefietst en daarmee komt de totaalstand op 235km.

Schizofreen weer: aan de ene kant opklaringen en aan de andere kant forse buien. Mooi om te zien, minder om doorheen te moeten fietsen…

Ik vond Sluis niet zo Spannend eerlijk gezegd. Het even verderop gelegen Damme wel!

En dan Brugge…

Met recht Unesco wereld erfgoed!

En ook buiten de steden veel moois.

Ghent, met achtereenvolgens de toren van de Niklaaskerk, het Belfort en de toren van de st Baaf, ookwel gekscheerend het Manhattan van de middeleeuwen genoemd…

Absurd veel moois in zowel Brugge als Ghent.

Gravenstein: naar voorbeeld van de vestingen langs de weg naar Jeruzalem.

Zeg nou zelf! Dit is toch zo weg-gehuppeld uit de Efteling?

Geweldig genieten dit!

0 comments on “26/06 dag 02 Gent

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: