Uncategorized

30/04 Dag 1, Cambridge

Prima geslapen op de boot! Om 530 (das 630 nl tijd) begon er een vriendelijk muziekje te spelen om me wakker te maken en om 630 werd iedereen min of meer van de boot afgeknikkerd. Daarna met Smurf van de boot afgereden en met de auto’s in de rij gestaan voor de strenge douane. Duurde best lang. Of ik alleen was? Waar ik heen ging? Toch niet met de fiets? Jawel met de fiets! Wanneer ik weer terug zou komen? Oke have a nice trip!

Langs de monding van de Stour ben ik in de stralende ochtendzon naar Ipswhich gefietst en het was gelijk al genieten van het groene Engelse Landschap met zijn heggen en heuvels. Het is om van te smullen. Bomen staan in bloesem, de schapen hebben lammen en het koolzaad staat in bloei. Zo nu en dan bevond ik me in een zee van gele bloemen en dat rook waanzinnig! Het landschap hobbelde bij tijd en wijlen meer dan ik van te voren verwacht had, maar Smurf heeft het goed gedaan vandaag.

Ipswhich stelde niet veel voor en de exclusieve colleges en prive tuinen van Cambridge zijn schitterend. De grootste verassing van vandaag kwam echter van een plaatsje genaamd Bury St Edmund. Redelijk onverwacht reed ik tegen het 1000 jaar oude klooster op dat omringd is met een (waarschijnlijk?) even oude begraafplaats en een schitterende kloostertuin. Het was een idyllisch geheel. Ik hou van zulke onverwachte verassingen!

Met uitzondering van een paar spetters een dreigende bui waar ik toch wel enigszins angstig voor was maar waar uiteindelijk niets uit kwam, is het vandaag de hele dag mooi weer geweest. Ik hoop dat het dat ook blijft.

Ik heb vandaag 150km gefietst. Het aan de verkeerde kant van de weg rijden gaat goed, maar kan niet ontkennen dat ik me soms toch nog wel eens vergis. Vooral de rotondes zijn raar… Morgen naar London! Een aanzienlijk

De Monding van de Stour

Ik en Ezel gereflecteerd in een gevel van Norman Foster in Ipswich

Mijn Lunchplek!

Bomen in bloesem

Grimmig sfeertje in Bury St Edmund

Met zijn 1000 jaar oude kloosterkerk

Bootjes in Cambridge

Tsja en dit spreekt voor zich…

Zal wel prijzig studeren zijn hier…

Maar dan bevindt je jezelf wel in goed gezelschap.

In een waanzinnig mooie omgeving.

Tsja…


0 comments on “30/04 Dag 1, Cambridge

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: