Uncategorized

01/06, Vlak voor vertrek!

Voor de mensen die altijd vinden dat ik maar zo technisch en handig ben het volgende: de rijwielhersteller (also known as de fietsenmaker) was niet te spreken over de staat waarin mijn fiets zich bevond. De remkabels waren te kort, de voorderailleur stond te hoog en de ketting was te lang. De te korte remkabels waren het gevolg van de nieuwe bredere velgen (zelf geïnstalleerd), de te hoge derailleur was het gevolg van de nieuwe kleinere tandwielen (eigenhandig vervangen) en de ketting was ook van eigen makelij… Dat gepruts aan de techniek van een fiets is dus niets voor mij… Gelukkig ben ik voor vertrek nog even bij de rijwielhersteller langs geweest en de fiets fietst nu een stuk lekkerder, aldus de fietsenmaker. Uh rijwielhersteller. Buiten kijf staat dat het fijn is dat ik al mijn versnellingen nu tot mijn beschikking heb en dat ik de komende paar honderd kilometer weer kan remmen!

Anywayz, nog 2 dagjes werken, 3 nachtjes slapen en dan begint het einde van dit grote avontuur! Over iets meer dan een maand ben ik alweer aan het werk! En dan is het nog maar de vraag waar en wanneer het avontuur precies eindigt. Het risico bestaat natuurlijk dat de romantiek van het fietsen en het alleen op weg zijn al snel als sneeuw voor de zon verdwijnt… Keerzijde is dat er zoveel moois in het verschiet ligt, naast het einddoel zoveel tussendoelen, dat er voldoende incentives zijn om door te blijven fietsen. De tijd zal het leren! Hopelijk eindigt het avontuur op 04 juli rond een uur of 23:00 op Rotterdam Airport!!!!

Alle voorbereidingen zijn getroffen. Alle inkopen zijn gedaan, de kleren die mee moeten zijn gewassen, paspoort is binnen, vliegticket is geprint, routes zijn in orde, fiets is in topconditie, ik heb voor een maand kattengrind en kattenvoer ingekocht (niet voor op de fiets maar voor de achterblijvers) Ik ben er klaar voor!!!! denk ik… hoop ik…

%d bloggers like this: