12/04 Voorbereiding 6: Rbem

Dit weekend even geen lange afstanden gefietst maar in plaats daarvan met een aantal collega’s meegedaan aan de Rotterdam Business Estafette Marathon. Met een team van vier lopers hebben we de befaamde 42,195 km afgelegd, waarbij ikzelf 8,5km voor mijn rekening heb genomen. Overigens wel 8,5km waarbij zowel de Erasmusbrug als de tunnelbak op het Blaak bedwongen moesten worden. Uiteindelijk gewoon lekker gelopen, hoewel achteraf toch wel weer heel erg veel last van mijn scheenbenen. Het was fijn zonnig weer maar in tegenstelling tot de cpc op 8 maart stond er een heerlijke verkoelende wind. 8,5km was een mooie afstand en volgens mij heb ik voor mijn doen zelfs redelijk vlot gelopen (geen idee hoe vlot, heb het niet bijgehouden) maar had er toch niet aan moeten denken er nog 12,5km achteraan te moeten lopen om de oorspronkelijk beoogde afstand van de cpc de behalen.


Ik kan het overigens niet helpen dat ik me de gehele dag enigszins misplaatst en zelfs frauduleus heb gevoeld. Dat begon al om 8:30 op het station toen ik met een hele meute andere hardlopers stond te wachten op de trein naar Rotterdam. Uit alle macht heb ik zowel op het station als in de bomvolle trein getracht enig oogcontact met of enige aanspraak van andere lopers te voorkomen, wetende dat het overgrote deel de volwaardige marathon zou gaan lopen. Tijdens het lopen zelf had ik een goed gevoel bij mijn snelheid en souplesse, maar wetende dat je tussen de mensen loopt die er op dat punt al een halve marathon op hebben zitten raakt een dergelijk fijn gevoel toch al snel in de verdrukking. Ook aanmoedigingen van sympathisanten langs de kant probeerde ik zoveel mogelijk te vermijden, wetende dat er anderen waren die dergelijke aanmoedigingen veel meer verdienden dan ik. Op de borrel achteraf vond er nog en discussie plaats over de tijdslimiet van 6 uur die de marathon kent. Een aantal vonden deze limiet wel erg ruim en stelden dat met een dergelijke limiet iedereen de marathon wel uit zou kunnen lopen. Lacherig werd er geroepen dat je dan ook afwisselend 10km zou kunnen hardlopen en 10km zou kunnen wandelen en dat je het dan nog zou halen. Op de terugweg naar het station ben ik nog even langs de finish gelopen waar op dat moment de mensen met een eindtijd van 5:45 de eindstreep bereikten. Sommigen nauwelijks meer in staat om te lopen en gedesillusioneerd, anderen huilend van geluk. Ikzelf denk dat die tijdslimiet van 6 uur er is zodat juist iedereen de marathon uit kan lopen en niet alleen de aller sportiefsten. Ik denk namelijk dat die 42,195km marathon heel vaak slechts het laatste stukje is van wat voor veel mensen een hele lange en uitdagende weg is geweest.

Al met al is de Rotterdam marathon een groot feest. Vandaag was dat feest wat mij betreft vooral voor anderen en niet voor mij. Lijkt me erg leuk om dat feest in de toekomst wel als voor mij te kunnen ervaren… Die weg is nog lang, maar hoop oprecht ooit nog zover te komen dat ik ook die eindstreep te halen!

0 comments on “12/04 Voorbereiding 6: Rbem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s