10/06 dag 7 Mittersheim

Vanavond beland in Mittersheim. Klinkt Duits, de mensen spreken er Duits maar is Frans. Mittersheim ligt in Lotharingen en dat schijnt nogal een zwaar bevochten streek te zijn. Ik snap zelf niet zo goed waarom want er is werkelijk waar niets behalve landelijk gebied en daarover verspreid wat gehuchtjes bestaande uit enkele huizen. Mittersheim is na Metz het eerste wat grotere gehucht en zelfs dit stelt niks voor. 

Een ander nadeel van Lotharingen is dat het gigantisch doelloos op en neer hobbelt, precies zoals ik me Noord Frankrijk herinner van mijn trip naar Parijs vorig jaar. Dat op en neer hobbelen maakt het fietsen heel onrustig want je kan nooit een bepaald tempo aanhouden. Vandaag toch 128 kilometer weggefietst, waarmee de eindstand uitkomt op 846 kilometers. De rit was redelijk eentonig, heel veel van hetzelfde.

Hoogtepunt van vandaag was Metz, met haar zeer indrukwekkende Gotische kathedraal en natuurlijk de nieuwe dependance van het Centre Pompidou (uit mijn hoofd door Shigeru Ban). Ondanks dat deze stad net als Lotharingen zwaar bevochten is zie je daar niet veel van terug. Ik ben me momenteel aan het beraden op mijn plannen voor morgen. Ik kan volgens planning over Saarbourg en Strassbourg met als risico dat ik tot Saarbourg weer net zo’n eentonige rit heb als vandaag. Ik kan ook de Vogezen oversteken, wat betekent dat ik 500 meter omhoog moet klimmen, wat misschien wel goede training is voor de Alpen die toch ook steeds dichterbij komen. Jullie horen morgen wat het geworden is…
Kathedraal Metz

Van binnen, bijna ontroerend zo mooi

Immens

Hybride bussen

Tunnel

Centre Pompidou

Houten draagstructuur ala Shigeru Ban

Stadsmuur

De weg ging op en neer

0 comments on “10/06 dag 7 Mittersheim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s