08/07 dag 14 Bordeaux

Vannacht weer van de sterretjes genoten, maar vanochtend wel vroeg uit de veren om én de hitte voor te zijn én er voor te zorgen dat ik de etappe van vandaag netjes uit zou rijden. Goed beschouwd was gister een rotdag. Ondanks dat ik vroeg op was ging de receptie pas om 0900 uur open zodat ik 3 kwartier op mijn brood heb zitten wachten. Toen ik eenmaal onderweg was ging de weg op een typische ellendige Franse manier op en neer, met als resultaat dat ik om 1300 nog geen 60km gefietst had en het inmiddels zo warm was dat ik niet meer echt gemotiveerd in het zadel zat. Geen enkel probleem natuurlijk, want uiteindelijk heb ik ‘s middags lekker gezwommen en geluierd!

Toch gaat zo’n dag je wel tussen de oren zitten. Want vandaag stond er gewoon 117km op de planning en wat als ik er om 1300 weer schoon genoeg van zou hebben? Dat zou niet goed zijn voor de beoogde doelstellingen, want helaas heb ik niet de luxe om ongelimiteerd onderweg te blijven. Dus vanochtend vroeg op en vroeg onderweg, en dan is het wonderbaarlijk dat het de ene dag zo ruk kan gaan en de volgende dag zo veel beter. Natuurlijk helpt het dan dat de weg vandaag op een veel minder typische ellendige Franse manier op en neer ging, dat de weg heerlijk door de bossen van de Dordogne kronkelde, dat de route door het schitterende Saint Emilion kwam, dat de weg door de wijngaarden van de Bordeaux heen slingerde en dat de laatste 30 kilometer van de route naar de stad Bordeaux alleen maar heuvelafwaarts was….

Ik ben in ieder geval blij dat ik er ben 🙂 En wat nog mooier is, is dat ik nu officieel meer dan de helft van de geplande afstand naar Santiago de Compostela heb afgelegd!  De totale geplande afstand tot Santiago bedraagt 2762km en er staan nu 1615km op de teller. Daarvan zijn er 1402 gepland en de overige 213km zijn extra km’s… Helemaal onverwacht zijn die extra km’s niet, want vorig jaar naar Rome heb ik ook zo’n 20% meer km’s gemaakt dan eigenlijk de bedoeling was.

Anywayzzz, op naar de tweede helft, met nog veel moois in het verschiet. Morgen een dagje niet fietsen, maar genieten van het mooie Bordeaux!

Door de bossen van de Dordogne…


…naar de Wijnvelden van de Bordeaux!

Zelfs in de ruïne van deze kerk wordt wijn verbouwd.

En dan Saint Emilion…

Prachtig plaatsje!

En uiteindelijk na 3 (en niet 2) dagen fietsen vanaf Tours…


0 comments on “08/07 dag 14 Bordeaux

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s