08/06 dag 5 Trier

Dag 5 en wederom belachelijk mooi weer! Weet niet waar ik het aan te danken heb. Vandaag was overigens in alle opzichten een topdag. Dat had er voornamelijk mee te maken dat de dag vooral bestond uit afdalen. Ik ben gister op ca550 meter boven Nap geëindigd en ben vanochtend vervolgens afgedaald naar 400 Nap. Snelheden van 40 kilometer per uur zijn dan geen uitzondering. Na 40 kilometer te hebben gefietst volgde nog een pittige klim terug naar 500 Nap, maar dat was zeker niet zo intens als de beklimmingen van gister. En na die beklimming was het weer afdalen geblazen, het dal van de Our in. Eerst even heel stijl naar beneden en vervolgens stroomafwaarts de Our volgend. Stroomafwaarts, dus ook allemaal dalend met her en der een hobbeltje.

Resultaat van al dat dalen was dat ik om 1330 al op de geplande camping in Dillingen was. Aangezien de route van morgen ook veel uit dalen bestaat heb ik besloten om door te rijden naar Trier. Daar kwam ik om 1700 aan. Met een dagafstand van 152 kilometer en een totaal van 574. Ik lig nu een halve dag voor op mijn planning en als ik morgen een beetje doortrap kan ik van die halve dag een hele dag maken. Dat betekent een extra dag Rome!

De Eiffel en de Ardennen zijn beide echt heel fraai. Het is erg leuk om de riviertjes af te fietsen in hun eigen uitgeslepen dalen. Hoogtepunt van vandaag was Vianden, met een heel fraai kasteel boven op de berg. Verder voornamelijk veel natuurschoon. En nu ga ik Trier nog even aanschouwen…   
Ik word continue achtervolgd


Mooie plaatjes van de Eiffel


De Our


Brug over de Our


Kasteel van Vianden


Vianden zelf

0 comments on “08/06 dag 5 Trier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s