07/07 dag 13 Saint Aulaye

Ik heb een fijne tent. Het is ding is van de decathlon, was in de uitverkoop nog goedkoper dan normaal, het ding heeft 2 stokken, wordt met 6 haringen aan de grond vastgehouden en staat na een dag fietsen met minder dan 10 minuten overeind. 

Wat ook leuk is aan de tent, is dat je aan de achterkant de buitentent kunt opstropen zodat je door een gaasje naar buiten kunt kijken. Op die manier is het dus net alsof je in de buitenlucht slaapt, maar dan zonder de beestjes! Ik heb deze feature vannacht voor het eerst eens uitgeprobeerd en het is echt superleuk om ‘s nachts van onder je slaapzak, op je rug naar de sterren te kunnen kijken op een plek waar nauwelijks lichtvervuiling is. Zo helder hebben we de nachtelijke sterrenlucht in de randstad niet. Bijkomend voordeel was dat ik vanochtend wakker werd met het zonnetje op mijn gezicht!

Anywayzzzz… Verder denk ik dat ik mezelf gister misschien ietsie pietsie beter heb voorgedaan dan ik daadwerkelijk ben… Vandaag ben ik namelijk ijverig op weg gegaan met als doel om door te fietsen baar het stadje Saint Emilion en nee, voor de oplettende lezer, Saint Emilion is geen Bordeaux. Toen ik twee dagen geleden schreef dat Bordeaux nog twee dagen fietsen was, was het eigenlijk nog drie dagen fietsen naar Bordeaux. Zo vergist iedereen zich wel eens ergens in 🙂

Als ik vandaag Saint Emilion bereikt zou hebben zou ik een halve dag voor op schema hebben gelegen. Alleen heb ik Saint Emilion niet bereikt, want na de lunch voelde ik me toch niet helemaal tof bij een temperatuur van 34 graden. Ik weet dat ik niet moet zeuren, want in Spanje zal het qua temperatuur niet veel minder zijn, maar van 19 graden naar 34 in anderhalve dag was misschien wat veel van het goede. 

Om boven genoemde reden ben ik vanmiddag, na een luttele 75 kilometer op de fiets, gestrand bij mijn oorspronkelijk geplande camping in Saint Aulaye. En aan de camping een rivier waar ik mezelf heerlijk in heb laten vallen (of eigenlijk geleidelijk in heb laten zakken). En daarna heerlijk in het gras lezen, luieren, slapen en genieten van het geluid van een mini waterval. Vakantie!

Gisteravond een mooie zonsondergang vanaf de stadsmuur van Angouleme.

En ook vanochtend weer mooie weer.

En mooie dingen…

Ik ben niet jaloers op de kerel die het gras aan het maaien was…

Lunch bij de Eglise St Jacque. Helaas geen stempel 😦

Het stadhuis van Saint Aulaye.

Ze hebben een dingetje met papieren bloemen hier…

Wel erg mooi!

En als afsluiter zwemmen, luieren, lezen, slapen bij de rivier!

0 comments on “07/07 dag 13 Saint Aulaye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s