07/06 dag 4 Bütgenbach


Vandaag was intens. Om 0500 en om 0630 was alles ingepakt en was ik on the move. Na afgelopen vrijdag (de dag met 32.7 graden en de steile Bemelerberg aan het einde) maakte ik me toch wel een beetje zorgen over de haalbaarheid van mijn hele onderneming. Het klimmen op de route naar Parijs vorig jaar vond ik verschrikkelijk en hoewel mijn fiets nu veel beter in orde is dan toen is dat nog geen garantie dat het klimmen me nu beter afgaat. Vandaag was de ultieme test case, waarbij het laagste punt van de route lag op ca 100m +Nap en hoogste punt op 640m +Nap, naar het hoogste punt van België. Daarbij ben ik ook een aantal – volgens het routeboekje – steile hellingen tegengekomen.

Intens is het goede woord voor vandaag. Een aantal van de beklimmingen, waarbij je zomaar 5 a 6 kilometer achtereen volgens stijgt, waren zwaar, maar zeker niet ondoenlijk. Een kwestie van gewoon accepteren dat je niet zo snel gaat. De snelheid zakt op dergelijke hellingen als snel tot 9, 8, 7 en soms zelfs 6 km/h. De fiets met zijn nieuwe tandwielen lijkt het gewoon heel goed te doen! Het feit dat ik vandaag een kleine 90 kilometer heb gefietst zonder er aan het eind goed doorheen te zitten biedt perspectief voor de rest van de tocht!

Ik lig nog steeds op schema en ben dus vandaag aangekomen in het plaatsje Butgenbach. Via natuurgebied de Hoge Venen ben ik hier terecht gekomen. Heerlijk door de bossen gefietst. Hoewel Butgenbach erg Duits klinkt, is het dat niet en zit ik nog gewoon in België. Hoewel ze zier zowel Nederlands als Frans als Duits spreken. Hoogtepunt van de dag was het Stuwmeer bij Eupen, met een enorme Stuwdam. Het weer is nog steeds top. Geen idee waar ik dat aan verdiend heb. Hoop dat het zo blijft!

Vandaag gefietste kilometers: 85, totale eindstand 422km

Vakwerkhuizen in Limburg


Watermolen


Het landschap begint aardig te hobbelen


Kasteel


Stuwmeer bij Eupen


Stuwdam

0 comments on “07/06 dag 4 Bütgenbach

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s