06/04 Voorbereiding 5: DH-Ns

Dit weekend was het paasweekend, wat zoveel betekent als 3 dagen weekend met maar weinig zinnige invulling. Oorspronkelijk had ik gehoopt dit weekend een twee- of misschien zelfs wel driedaagse trip te maken met volledige bepakking, maar met nachtelijk temperaturen onder het vriespunt in het vooruitzicht heb ik daar toch maar van afgezien. Uiteindelijk moet je toch ergens een grens trekken 🙂


Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om naar mijn ouders te fietsen in Nunspeet. Zij hebben daar een caravan en dat bood enigen flexibilieit ten aanzien van de slaapplek en het daaraan gerelateerde comfort. Vanaf Den Haag ben ik via Amsterdam, langs het Muiderslot, met een enorme omweg langs de randmeren via Harderwijk naar Nunspeet gefietst. Een afstand van 153km waarbij ik 60% van de tijd wind tegen heb gehad, 35% van de tijd naar van opzij en alleen een klein stukje fijn in de rug. En dat alles met volledige bepakking. De laatste 10km waren eigenlijk niet zo leuk meer. Vooral veel zadelpijn gehad, wat ik wijt aan mijn thermo onderbroek met naadjes. Het was wel een leuke route. Onderweg heb ik Calatrava in de Haarlemmermeer aanschouwd…


 ben ik bijna overreden door een vliegtuig, 


heb ik de Amsterdamse grachtengordel doorkruist en heb ik het Muiderslot gezien.

De totale bepakking van de fiets weegt ca 20kg, bestaande uit twee achtertassen, twee voortassen en een tent. Zelfs het gereedschap zat hier al bij! 20kg valt me nog alles mee! Daar komen nog wel wat rantsoenen en dagvoorraden bij, maar verder was ik volgens mij redelijk compleet.

‘S nachts heb ik bij mijn ouders in de caravan geslapen, wat uiteindelijk het meest comfortabel leek en waarschijnlijk ook was. De volgende ochtend stond er rijp op het gras, wat betekent dat ik in mijn tentje zou hebben liggen rillen van de kou. Met het witte gras kwam echter ook een stralend blauwe lucht. Ook vandaag ben ik er dus opuit getrokken. Vanuit Nunspeet via Apeldoorn, paleis het Loo…

 door een mijnenveld…

naar Garderen en Putten…


en uiteindelijk weer naar Nunspeet. 85km met een heerlijk zonnetje, geen bagage, nauwelijks wind en heerlijk over de Veluwe, wat een welkome afwisseling is op de randstad!

De fiets heb ik in Nunspeet laten staan. De komende twee weekenden ben ik te druk met andere dingen om te fietsen en met koningsweekend en herdenkingsweekend heb ik er geen moeite mee om voor de verandering eens Nunspeet als uitvalsbasis te nemen voor een fietstocht.


Er staat nu een kleine 600km op de oefenteller. Nog 5,5 weken te gaan!

Ander leuk feitje is dat mijn moeder blijkbaar heel enthousiast aan hun buren op de camping heeft verteld over mijn reisplannen naar Rome, met als gevolg dat deze buren alles van mijn voornemens wilden weten en ze niet vaak genoeg konden laten blijken hoe avontuurlijk en dapper ze het wel niet vinden (in positieve zin). Ikzelf vond mijn mams altijd een beetje behoudend in haar enthousiasme en ik had zelfs het idee dat ze me liever niet zag gaan. Blijkbaar had ik dat dus fout en staat ze voor de volle 100% achter mijn plannen, wat een goed gevoel geeft!


0 comments on “06/04 Voorbereiding 5: DH-Ns

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s