05/06 dag 2 Maastricht

Warm… Daarmee is de hele dag eigenlijk wel in één woord gevat. Ik ben om 730 vertrokken en toen was het al warm. Zeker als je ervan uitgaat dat 730 best vroeg in de ochtend is. Nog voordat de eerste 50 kilometer op waren kreeg ik het al zwaar. Normaliter fiets ik de eerste 50, 60, 70 kilometer zonder al teveel moeite weg, maar vandaag niet. Voor vertrek was de eerste halve liter water al op. Met 50 kilometer had ik twee liter achter de kiezen. Uiteindelijk heb ik over de gehele dag 1 fles met een halve liter water, één 1,5 liter fles water, drie stuks 1 liter flessen water, een liter sinaasappelsap en twee ijsthee verorberd. Das alles bij elkaar zo’n 6,5 liter vocht en ik heb net bij aankomst voor het eerst geplast. En dat was geen “oeh ik kan het echt niet meer houden!!!!” plas.

Om 1500 was het op de route 32,7 graden warm met een verstikkende warme wind. Mijn redding waren respectievelijk de Willemsvaart en de Maas. Langs de Willemsvaart was het redelijk koel door de schaduw van de bomen en de wind over het water. Bovendien kon ik af en toe mijn benen in het water laten bungelen en met mijn dorkie hoedje water over mezelf heen gooien. Hetzelfde kon bij de Maas. Het feit dat ik zoveel moeite heb met de warmte baart wel enigszins zorgen, aangezien het in Toscane niet veel koeler zal zijn dan vandaag. Wat ook zorgen baart is dat ik vandaag aan het einde van de trip de Bemelerberg op moest, wat ik toch ook wel als “zwaar” durf te bestempelen. Ik ben er echter van overtuigd dat er nog wel hogere hobbels op me wachten die steiler zijn dan de 6% van de Bemelerberg.

Anywayz, morgen een rustdag om Maastricht en de omgeving te bekijken. Vandaag 138km gefietst. Totaalstand is nu een kleine 282km

Ow en ze praten hier raar!!!! 

Oirschot, nu al warm!


Natuurgebied de Wepie


Voor het eerst stromend water in de Tongelreep


Groot stuk door Belgie gereden


De Willemsvaart. Heerlijk koel

De Maas. Hier reed ik Nederland weer in.


En het begint hier in Limburg te hobbelen.


Met slotgracht en ophaalbrug!


En dan Maastricht! Nog nooit geweest… Morgen op verkenningstocht

Het was overal heet…

0 comments on “05/06 dag 2 Maastricht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s