04/06 dag 1 Oisterwijk

Na gister alle open eindjes op mijn werk afgerond te hebben kon de tocht nu dan echt beginnen. Gisteravond de laatste dingetjes voorbereid, vervolgens slecht geslapen maar vanochtend was het moment dan daar. Sinds eind augustus zingt het idee van de fietsreis naar Rome al door mijn hoofd en vanaf december ben ik begonnen met het aanschaffen van de route boekjes. Die kunnen nu dus eindelijk gebruikt worden!

Ik ben begonnen met deel 0 van de route. Dit boekje bevat routes vanuit allerlei Nederlandse steden naar Maastricht waar deel 1 van de route start. Ik ben erg blij met mijn deel 0 want in tegenstelling tot mijn trip naar Parijs hoef ik me de eerste twee dagen niet suf te zoeken naar fietskooppunt nummertjes. Bovendien ontwijkt de route druk stedelijk gebied waardoor ik – wederom in tegenstelling tot vorig jaar – direct een heel erg mooie route heb kunnen volgen en de drukke grimmigheid van de randstad aan de rand van Den Haag al meteen achter me heb gelaten!  

De route liep boven Zoetermeer langs (hulde voor de maker van de route!) langs Gouda, Schoonhoven, Gorinchem, Woudrichem, Heusden en Drunen naar iets onder Oosterwijk, waar ik nu gestrand ben op camping het reebokje 🙂 Een afstand van ca 144km en direct ook de langste (geplande) etappe van de hele reis. Vooral de vestingstadjes Woudrichem en Heusden hebben indruk gemaakt. Het weer was top en door voldoende te smeren en door mijn dorkie commando hoedje heb ik kunnen voorkomen dat ik verbrand ben, waar ik erg blij mee ben!!!

Karma! Stralend mooi weer op mijn 1e dag!


Vlak buien Den Haag al mooie vergezichten.


Mijn eerste bezoek ever aan Gouda. Mooie stad!


Heb ik van de weg gedrukt! 


Vestingstad Gorinchem


Stadspoort van Gorinchem


Zo fijn dit weer! Hier wacht ik al maanden op.

Met de boot 


Vesting Heusden. Erg fraai


En na 120km waren daar ineens de Drunense Duinen

En vlak bij de camping een kasteel, verstopt achter de bomen…0 comments on “04/06 dag 1 Oisterwijk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s