02/05 Dag 3, Oxford

Ik had vandaag een lange dag voor de boeg, dus om zes uur ben ik opgestaan en heb ik heel stilletjes mijn spullen bijeen geraapt, zonder daarbij mijn kamergenoten wakker te maken. Om 630 zat ik op de fiets en vloog ik door het slapende London om zo voor de spits de stad uit te zijn.

Dat slapende London leek echter wel heel lang te blijven slapen. En in plaats van stressende forenzen kwam ik hardlopende en fietsende sportievelingen tegen. Petje af, voor al die mensen die voor het werk nog zo fanatiek gaan sporten. Niet dus… Bij de ferry die ik nodig had om aan de andere kant van de Theems te komen kwam de aap uit de mouw: vandaag was voor de Engelsen een Bank Holliday. Gewoon een extra dagje vrij. Ook voor de bestuurder van de ferry… En ook voor de medewerkers van de Supermarkten. Dat betekende dus omfietsen en voorraden inslaan bij een tankstation.

De route van vandaag was lang, maar fijn. Langs de Theems, door Richmond park met zijn damherten, verder langs de Theems en langs Hampton Court. Toen door Windsor Park met zijn Edelherten en natuurlijk langs Windsor Castle. Daarna nog een stukje verder langs de Theems en vervolgens een stukje hobbelend over steeds steiler wordende heuvels met daaroverheen steeds steiler wordende wegen. En als einddoel het o zo mooie Oxford.

Vandaag was eigenlijk te kort om het hele programma in te passen. Of het programma was te lang voor de dag. Met name Oxford is er een beetje bij in geschoten. Natuurlijk heb ik de hoogtepunten gezien, maar had graag iets uitgebreider de tijd genomen om meer van de sfeer te proeven. Het nadeel van te optimistisch plannen doet zich hier aan…

Het weer was wederom goed. Vanochtend bewolkt maar met een goede temperatuur. In de middag weer zon, met als resultaat dat ik toch maar ergens zonnebrand ben gaan kopen. Aan het einde van de middag een fikse bui met hagel, waardoor ik bij aankomst op de camping toch nog goed nat en koud was. Gelukkig was er op de camping een fijne warme douche. De komende dagen lijken wat betreft het weer ook prima te worden. Geen idee waar ik dat dan weer aan te danken heb, maar zal niet klagen 🙂

De teller staat op 435km, met vandaag ca 155 gereden kilometers.
Vanaf morgen begint het echte klimmen. Ik ben erg benieuwd hoe dat me gaat bevallen, want ik ben vandaag al een aantal klimmetjes tegengekomen waarvan ik best een beetje trots ben dat ik en smurf al fietsend boven zijn gekomen. We gaan het zien!


Hampton Court, aan de Theems…

De grootse Britse rivier die hier stroomopwaarts nog het meeste weg heeft van de Oude Rijn.

Het Royal Airforce Memorial.

In de arcade staan 20.000 namen gegraveerd…
Herten in Windsor Park!

En dan Windsor Castle.. 

De landschappen zijn in toenemende maten schitterend!
En de weg hobbelt in toenemde mate op en neer…

Maar de weg leidt wel naar mooie plekjes!

Oxford is om te smullen!

Net als Cambridge…

Hoewel ik me heb laten vertellen dat de één beter is dan de ander.

Maar welke dan de één is en welke de ander?

0 comments on “02/05 Dag 3, Oxford

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s