01/07 dag 07 Chartres

Vanochtend afscheid genomen van mijn kampeerplaatsgenoten en via allerlei onwaarschijnlijke weggetjes op weg gegaan naar Chartres. Het was een fijne fietsdag door mooi bebost gebied, wat als voordeel had dat ik de hele dag redelijk uit de wind heb gefietst. Daarentegen ben ik het ene na het andere dal in en vervolgens weer uit getrapt, waardoor de inspanning er niet minder om was.

Net als de afgelopen dagen heeft de lucht vandaag ook continu met nattigheid gedreigd, maar nog steeds geen daad bij het woord gevoegd. Ik klaag niet, als het zo blijft ben ik een tevreden mens.

Na 125 km aangekomen in Chartres. De teller staat nu op 825km en volgens een mozaïek in het plein voor de kathdraal heb ik nog zo’n 1625km te gaan. We zullen zien waar de eindstand dot jaar uiteindelijk op uit komt.

De kathedraal is prachtig, maar verliest door een grootschalige restauratie momenteel wel zijn patina. De rest van Chartres is overigens verassend gezellig, met leuke oude huisjes en levendige terrasjes. Misschien heeft het ook wel iets met de vrijdagavond te maken, maar ik heb het in ieder geval naar mijn zin. 

Mijn weg Parijs uit liep dwars door een of andere enorme paleistuin.


Nee niet die van Versailles…


Continu dreigende luchten. Maar nauwelijks regen. Ik klaag niet.


Enorm spoorwegviaduct over het dal…


Overduidelijk niet meer in gebruik.


En de de kathedraal van Chartres.


Erg fraai.


Chartres is verder een leuk oud stadje.


Bovenop een heuvel, dus geen auto’s!


Volgens mijn eigen planning is het nog iets verder, maar dat komt door de onnodoge omzwervingen die ik nog maak. Wel mijn derde stempel gescored vandaag!


0 comments on “01/07 dag 07 Chartres

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s